polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Sałatka orkiszowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka orkiszowo-pomidorowa

Sałatka orkiszowo-pomidorowa

Składniki:

Sałatka orkiszowo-pomidorowa

 

  • 2 szklanki ziaren orkiszu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/4 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • pieprz świeżo mielony
  • sól morska
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny

 

Sposób przygotowania:

Sałatka orkiszowo-pomidorowa
Orkisz zalać wodą i odstawić na noc. Następnie parę razy przepłukać, zalać wodą, gotować pół godziny, odsączyć, opłukać. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Pietruszkę posiekać. Podane składniki wymieszać ze sobą. Przyprawić.

Tagi:

pomidory