kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka orzechowo-ananasowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Połączyć sok ananasowy i gorącą wodę i doprowadzić do wrzenia. Zalać

Sałatka orzechowo-ananasowa

Składniki:

Sałatka orzechowo-ananasowa

 

  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych
  • 1 szklanka rozgniecionego ananasa z puszki
  • 1 szklanka soku ananasowego
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym
  • 2 szklanki utartej marchwi
  • sałata
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka orzechowo-ananasowa
Połączyć sok ananasowy i gorącą wodę i doprowadzić do wrzenia. Zalać galaretkę i mieszać aż sie zupełnie rozpuści. Oziębić. Kiedy zacznie tężeć, dodać marchew, ananasa z puszki i orzechy i dobrze wymieszać. Oziębić w salaterce aż stwardnieje. Podawać na liściach sałaty, polaną majonezem.

Tagi:

sałata