Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z makaronem
Makaron czekoladowy gotujemy wg instrukcji z opakowania makaronu. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Owoce myjemy i osuszamy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy je na kawałki.
Brzoskwinię obieramy ze skórki i wycinamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę. Gruszkę obieramy ze skórki i wycinamy gniazdo nasienne. Gruszkę kroimy w kostkę. Makaron przekładamy do miski, dodajemy do niego truskawki, brzoskwinię, gruszkę i winogrona.
Mieszamy delikatnie.
W oddzielnej miseczce mieszamy razem sok z cytryny i miód. Polewamy nim sałatkę.
Brzoskwinię obieramy ze skórki i wycinamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę. Gruszkę obieramy ze skórki i wycinamy gniazdo nasienne. Gruszkę kroimy w kostkę. Makaron przekładamy do miski, dodajemy do niego truskawki, brzoskwinię, gruszkę i winogrona.
Mieszamy delikatnie.
W oddzielnej miseczce mieszamy razem sok z cytryny i miód. Polewamy nim sałatkę.