Sposób przygotowania:
Sałatka warzywno owocowa z makaronem ryżowym
Sałaty porwać na mniejsze kawałki i przełożyć do dużej salaterki. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Grzyby i paprykę pokroić w paski. Selera pokroić w średniej grubości plasterki. Obrać mandarynki i liczi, mandarynki podzielić na cząstki, a liczi na pół. Wszystkie składniki oprócz dyni dodajemy do sałat, solimy, pieprzymy i mieszamy.
Przygotowujemy sos.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy na drobną kosteczkę, wrzucamy do słoika do którego dodajemy pozostałe składniki sosu. Zakręcamy i energicznie potrząsamy, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy sos do sałatki, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą do smaku w razie potrzeby. Odstawiamy.
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Prażoną dynią posypujemy sałatkę.
Grzyby i paprykę pokroić w paski. Selera pokroić w średniej grubości plasterki. Obrać mandarynki i liczi, mandarynki podzielić na cząstki, a liczi na pół. Wszystkie składniki oprócz dyni dodajemy do sałat, solimy, pieprzymy i mieszamy.
Przygotowujemy sos.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy na drobną kosteczkę, wrzucamy do słoika do którego dodajemy pozostałe składniki sosu. Zakręcamy i energicznie potrząsamy, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy sos do sałatki, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą do smaku w razie potrzeby. Odstawiamy.
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Prażoną dynią posypujemy sałatkę.