Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z rumem
Wszystkie owoce umyć i osuszyć. Pomarańczę obrać ze skórki, wyfiletować i przełożyć do miski.
Gruszkę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i podzielić na ósemki. Włożyć do miski. Banana obrać ze skórki, pokroić na kawałki i przełożyć do miski.
Owoce skropić sokiem z limonki i wymieszać. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Pozostały sok z limonki wymieszać z białym rumem i cukrem pudrem.
Wlać do miski z owocami, dodać posiekane listki świeżej melisy i delikatnie wymieszać.
Gruszkę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i podzielić na ósemki. Włożyć do miski. Banana obrać ze skórki, pokroić na kawałki i przełożyć do miski.
Owoce skropić sokiem z limonki i wymieszać. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Pozostały sok z limonki wymieszać z białym rumem i cukrem pudrem.
Wlać do miski z owocami, dodać posiekane listki świeżej melisy i delikatnie wymieszać.