Sposób przygotowania:
Sałatka kalafiorowa
Kalafior gotujemy z odrobiną soli i cukru al dente to ważne aby kalafior był chrupiący. Możemy go gotować w całości albo większe różyczki.
Zimny już kalafior rozbieramy na małe różyczki które układamy na półmisku. Na kalafior rozkładamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i cząstki pomidorów.
Brzoskwinię myjemy obieramy ze skórki albo jak wolimy to zostawiamy kroimy w większą kostkę układamy na półmisku. Cebulę kroimy w paseczki wykładamy na półmisku.
Do miseczki przeciskamy przez praskę czosnek dodajemy majonez śmietanę i posiekany koperek doprawiamy odrobiną soli mieszamy.
Przygotowany sos rozlewamy na warzywach .Górę sałatki oprószamy świeżo mielonym pieprzem z młynka. POLECAM!!
Zimny już kalafior rozbieramy na małe różyczki które układamy na półmisku. Na kalafior rozkładamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i cząstki pomidorów.
Brzoskwinię myjemy obieramy ze skórki albo jak wolimy to zostawiamy kroimy w większą kostkę układamy na półmisku. Cebulę kroimy w paseczki wykładamy na półmisku.
Do miseczki przeciskamy przez praskę czosnek dodajemy majonez śmietanę i posiekany koperek doprawiamy odrobiną soli mieszamy.
Przygotowany sos rozlewamy na warzywach .Górę sałatki oprószamy świeżo mielonym pieprzem z młynka. POLECAM!!
wiola11
gosia56
gusia1000