Sposób przygotowania:
Sałatka mega owocowa
Melon przecinamy na pół. Wydrążamy pestki. Za pomocą specjalnej łyżeczki robimy kuleczki. Jeśli jej nie mamy tragedii nie ma można melona pokroić w kostkę.
Truskawki dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy tak jak truskawki. Kilka cząstek pomarańczy obieramy ze skórki. Każdą cząstkę tniemy na 3-4 kawałki.
Owoce przekładamy do miski. Ostrożnie mieszamy i przekładamy do miski, w której będziemy podawać sałatkę.
Ja użyłam wydrążonej połówki melona. Wierzch dekorujemy pokruszonymi mrożonymi malinami oraz kilkoma borówkami leśnymi.
Najlepsze będą świeże, ale po sezonie te mrożone również się w tej roli sprawdzą. Podajemy.
Truskawki dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy tak jak truskawki. Kilka cząstek pomarańczy obieramy ze skórki. Każdą cząstkę tniemy na 3-4 kawałki.
Owoce przekładamy do miski. Ostrożnie mieszamy i przekładamy do miski, w której będziemy podawać sałatkę.
Ja użyłam wydrążonej połówki melona. Wierzch dekorujemy pokruszonymi mrożonymi malinami oraz kilkoma borówkami leśnymi.
Najlepsze będą świeże, ale po sezonie te mrożone również się w tej roli sprawdzą. Podajemy.