Sposób przygotowania:
Sałatka owsianka
Płatki owsiane wsypać do miski, zalać schłodzonym mlekiem, przykryć i odstawić na 15 minut, aż płatki napęcznieją.
W tym czasie jabłka obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, a następnie przełożyć do miski. Do jabłek dodać pokrojone drobno suszone śliwki, sparzone rodzynki oraz posiekane orzechy włoskie. Następnie napęczniałe płatki owsiane połączyć z przygotowanymi składnikami. Dodać sok z cytryny i miód. Dobrze wymieszać.
Najlepiej na godzinę przed konsumpcją odstawić do lodówki.
W tym czasie jabłka obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, a następnie przełożyć do miski. Do jabłek dodać pokrojone drobno suszone śliwki, sparzone rodzynki oraz posiekane orzechy włoskie. Następnie napęczniałe płatki owsiane połączyć z przygotowanymi składnikami. Dodać sok z cytryny i miód. Dobrze wymieszać.
Najlepiej na godzinę przed konsumpcją odstawić do lodówki.
justka
mnie to bardziej pasuje na śniadanie niż deser