Sposób przygotowania:
sałatka paprykowo-jajeczna
Cebulę obrać, pokroić drobno i sparzyć gorącą wodą.
Paprykę odsączyć w sitku i pokroić w drobne paseczki.
Jajka ugotować na twardo (około 5 minut, wtedy na pewno będą na twardo:)). Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone umyć i pokroić w drobną kosteczkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce od buraczków.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i dodać 2 łyżki majonezu.
Na koniec doprawić do smaku i schłodzić w lodówce.
Smacznego!:)
Paprykę odsączyć w sitku i pokroić w drobne paseczki.
Jajka ugotować na twardo (około 5 minut, wtedy na pewno będą na twardo:)). Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone umyć i pokroić w drobną kosteczkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce od buraczków.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i dodać 2 łyżki majonezu.
Na koniec doprawić do smaku i schłodzić w lodówce.
Smacznego!:)
88malgorzata88