mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Sałatka paprykowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka paprykowo-porowa.

Sałatka paprykowo-porowa

Składniki:

Sałatka paprykowo-porowa

 

  • 0,5 kg papryki czerwonej
  • 1 duży por
  • 250 ml ciepłej wody
  • 2-3 łyżeczki ziół do sałatek
  • pieprz, sól
  • 0,5 kostki masła

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowo-porowa
Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w paski. Pora oczyścić, usunąć grube liście i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić warzywa i zalać ciepłą wodą. Całość smażyć około 20 minut, aż papryka zrobi się miękka. Na koniec doprawić solą, pieprzem, oraz ziołami do sałatek. Sałatka jest idealna do takich dań jak zapiekanki, rolady, dania mięsne.