mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka paryska.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna, kolorowa sałatka z warzywami i jajkiem

Sałatka paryska. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka paryska.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka paryska.
Pomidory myję, osuszam i kroję w cząstki. Ogórki gruntowe dokładnie myję i kroję wzdłuż na plastry. Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo, studzę, obieram i kroję w ćwiartki. Cebulę obieram i siekam w cienkie pierścienie. Na talerzu układam dookoła cząstki pomidora, w środku układam plastry ogórków (pionowo). Całość posypuję piórkami cebuli. Na środku układam cząstki jajek na twardo i czarne oliwki. Oprószam solą i pieprzem. Polewam oliwą i podaję.
Sałatka paryska.
Pomidory myję, osuszam i kroję w ćwiartki
Sałatka paryska.
Cebulę obieram i kroję w cienkie pierścienie
Sałatka paryska.
Na talerzu układam dookoła pomidora i ogórka
Sałatka paryska.
Na wierzch kładę pokrojoną w krążki cebulę

Tagi:

jajko jajka