Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Sałatka pasterska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie niezwykle lekkie i sycące, idealne na drugie śniadanie czy lekką kolacje. Można ją podawać z chlebem ale i z ziemniakami.

Sałatka pasterska

Składniki:

Sałatka pasterska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pasterska
SOS SAŁATKOWY : Przelej sok z cytryny do miseczki,następnie dosypujemy tam szczyptę soli oraz kolorowego pieprzu, ucieramy to na jednolity sos, następnie dodajemy oliwę . Szalotkę i czosnek kroimy na kostkę ( można go też zmiażdżyć,ale nie będzie takiego efektu ) dosypujemy do tego posiekane zioła. Kosteczki oraz zioła wrzucamy do naszego sosu . Pomidory kroimy w kostkę, w zależności od upodobania grubą,małą. wrzucamy je do salaterki i doprawiamy solą,pieprzem. Następnie zalewamy je naszym sosem i czekamy około 15 minut, wstawiając salaterkę do lodówki . Przed podaniem dodajemy do sałatki nasz biały ser.

Tagi:

sery zioła ser