AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

sałatka pasterska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

ja robię sobie sałatki do pracy i za każdym razem muszę robić więcej bo mam na nie klientów do posmakowania

sałatka pasterska

Składniki:

sałatka pasterska

 

  • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej
  • 0,5 kg młodych małych ziemniaczków
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • masło do smażenia
  • sos sałatkowy cebulowo-ziołowy

Sposób przygotowania:

sałatka pasterska
Ziemniaczki szorujemy szczoteczką i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.Fasolkę oczyszczamy z włókien i tez gotujemy w osolonym wrzątku. Boczek kroimy w paseczki i razem z posiekana cebulą smażymy na maśle aż się zrumienią. ugotowane ziemniaki kroimy w dość grube plasterki.Fasolkę ,ziemniaki i boczek z cebulą wkładamy do salaterki i polewamy przygotowanym według przepisu sosem i lekko mieszamy.

Tagi:

sosy