LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Sałatka perłowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała sałatka, efektowna, dostarczająca minerałów i witamin. Idealna dla diabetyków i sercowców.

Sałatka perłowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka perłowa

 

  • fasola biała 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • oliwki zielone (faszerowane papryką)
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • SOS: oliwa, 2-3 ząbki czosnku, bazylia świeża lub suszona

Sposób przygotowania:

Sałatka perłowa
Przygotowac sos: ząbki czosnku obrac i pokroic w plasterki lub cwiartki, obłożyc listkami świeżej bazylii lub posypac suszoną, zalac oliwą. Odstawic. Warzywa z puszek wyłożyc na durszlak, opłukac zimną wodą, odsączyc. Szczypiorek drobno posiekac. Wszystkie składniki połączyc, delikatnie wymieszac, przyprawic solą i pieprzem. Polac sosem. Podawac z pieczywem.
Sałatka perłowa
Biała fasola z puszki odsączana na durszlaku.
Sałatka perłowa
Płukanie zimną wodą czerwonej fasoli z puszki.
Sałatka perłowa
Wymieszane warzywa z puszek ze szczypiorkiem i oliwkami.
Sałatka perłowa
Polewanie warzyw sosem czosnkowo-bazyliowym.

Tagi:

sosy