Roksanka

Roksanka

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka nadaje się świetnie do podania z bagietką.

Sałatka pieczarkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • 30 dag pieczarek
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 15dag żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • majonez

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Oczyszczone pieczarki należy potrzeć na tarce z dużymi oczkami, wrzucić do garnka z nie wielką ilością wody. Poczekać, aż pieczarki zmiękną. Następnie powstały sok z pieczarek należy odlać, a pieczarki przełożyć na sitko i poczekać aż jeszcze trochę odciekną.
Ser i jajka również należy zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać do tego pokrojony szczypiorek, dodać pieczarki, majonez, przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać :)