eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka pieczarkowa Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sałatka jako samodzielne danie lub jako dodatek do drugiego dania.

Sałatka pieczarkowa Eli

Składniki:

Sałatka pieczarkowa Eli

 

 

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 por-biała część
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • sól
  • pieprz
  • majonez według uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa Eli
Pieczarki oczyścić i dość grubo pokroić.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem,smażyć aż odparuje cała woda i ostudzić.Jajka pokroić w kostkę,pora w ćwierć plasterki i dodać do pieczarek.Kukurydzę wylać na sitko,przelać zimną wodą,odsączyć i dodać do reszty składników.Sałatkę doprawić solą,pieprzem,dodać majonaz według uznania i wymieszać.Odstawić sałatkę w chłodne miejsce,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka