Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowo - porowa z kurczakiemETAP 1:
Pierś z kurczaka przekroić na 2-3 filety, przyprawić przyprawą gyros i usmażyć na oleju. Przestudzić i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do miski.
Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Pora umyć, osuszyć i drobno pokroić, dodać do miski. Pieczarki obrać. W rondlu roztopić masło. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Dodać obrane pieczarki. Podlać odrobiną wody, doprawić solą i pieprzem i dusić ok. 30 minut na małym ogniu.
Odcedzić od sosu i wystudzić. Następnie pokroić w kosteczkę i dodać do reszty składników na sałatkę. Wszystko doprawić solą i pieprzem.
Dodać majonez i wymieszać. Podawać schłodzoną.