Sposób przygotowania:
Sałatka po Chińsku
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ok. 30 minut. Piersi kurczaka kroimy w ukośne drobne paski, polewamy sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki kroimy w plastry, paprykę kroimy w kostkę, cebulkę w pióra. Mięso wyjmujemy z marynaty i osączamy nad naczyniem. Połowę oleju podgrzewamy w woku i smażymy w nim mięso przez ok. 5 minut, wyjmujemy i odstawiamy do ciepłego miejsca. Resztę oleju podgrzewamy w woku i smażymy w nim warzywa na dużym ogniu przez ok. 3 - 4 minut, cały czas mieszając. Następnie dodajemy imbir, sherry, i sos sojowy z marynaty. Mięso i warzywa mieszamy razem, dodajemy sól i pieprz do smaku i ponownie podgrzewamy. SMACZNEGO