mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Sałatka porowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka nie tylko na przystawkę. Smaczna i sycąca.

Sałatka porowa.

Składniki:

Sałatka porowa.

 

  • 5 porów
  • 3 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka octu winnego
  • sol i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka porowa.
Jajka ugorować na twardo. Pory dokładnie opłukać i usunąć zielone części. Następnie wrzucić je do osolonego wrzątku i gotować przez 2-3 minuty. Następnie wyjąć, ostudzić. Wystudzone pory pokroić na maleńkie kawałki. W kubku wymieszać oliwę, ocet, musztardę, sok z cytryny i odrobinę soli i pieprzu. Mieszanką polać pory i jaka.Wymieszać. Wierz posypać posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem sałatkę należy schłodzić w lodówce. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka pory