kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Sałatka Rybaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka która gości zawsze na moim świątecznym stole.

Sałatka Rybaka

Składniki:

Sałatka Rybaka

 

  • 6 filetów śledziowych
  • garść rodzynek
  • garść orzeszków pistacjowych
  • groszek konserwowy
  • kukurydza konserwowa
  • czerwona fasola w puszce
  • majonez
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Rybaka
Jajka gotujemy, na tardo w osolonej wodzie, studzimy , obieramy i kroimy w kostkę, groszek, fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do jajek.Rodzynki z orzeszkami moczymy w wodzie przez 15 minut, następnie dodajemy do sałatki. Cebulę kroimy w kostkę i razem z obranymi ze skórki i pokrojonymi w kostkę ogórkami wrzucamy do reszty sałatki. Filety śledziowe odsączmy z octowej zalewy i kroimy w małe kawałki które dodajemy do składników. Paprykę czerwoną kroimy w drobne paseczki i dodajemy do całości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem ,wszystko dokładnie i delikatnie mieszamy razem z majonezem.

Tagi:

jajko jajka