Sposób przygotowania:
Sałatka rybna z makaronem
Składniki na zalewę połączyć ale bez mąki kartoflanej, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę gotować około 15 minut, następnie dodać pokrojoną cebulę gotować jeszcze 5 minut odcedzić zalewę zachować( powinno pozostać 2 szklanki) wyjąć przyprawy, zalewę zagotować wlać przecier pomidorowy zagotować, rozmieszać mąkę kartoflaną z 7 łyżkami zimnej wody wlać do gotującej się zalewy bardzo energicznie mieszając aby się nie narobiły grudki doprowadzić do wrzenia odstawić przestudzić otworzyć puszki z rybami połączyć razem. Odstawić na co najmniej 1godz.
Zagotować makaron z : 4 łyżkami margaryny 21/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Makaron ugotować na pól twardo odcedzić przelać zimną wodą wystudzić. Makaron przełożyć do dużego naczynia połączyć z zalewą i dokładnie wymieszać aby muszelki napełniły się sosem a widoczne były kawałki ryby. Gdyby zalewa po ostygnięciu była za gęsta można ją rozpuścić przegotowaną zimną wodą.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Zagotować makaron z : 4 łyżkami margaryny 21/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Makaron ugotować na pól twardo odcedzić przelać zimną wodą wystudzić. Makaron przełożyć do dużego naczynia połączyć z zalewą i dokładnie wymieszać aby muszelki napełniły się sosem a widoczne były kawałki ryby. Gdyby zalewa po ostygnięciu była za gęsta można ją rozpuścić przegotowaną zimną wodą.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa