Sposób przygotowania:
Ryba z warzywamiI
1. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą i odstawiam.
2. Rybę kroje na mniejsze kawałki, wlewam do ryby 2 łyżki sosu sojowego, wsypuję sól.
II
3. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, mieszam. Cieście obtaczam rybę i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
III
4. Cebulę, imbir, czosnek obieram, cebulę, imbir drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym olej.
5. Marchewki obieram, kroję w słupki, grzyby odlewam kroję na mniejsze paski. Grzyby i marchew dodaję do cebuli, smażę około 10 minut. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę, smażę 10 minut, wsypuję curry, wlewam sos sojowy, podlewam ½ szk. wody i gotuję dwie minuty.
6. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną, rozrobioną w małej ilość i wody.
7. Sos łączę z rybą.
IV
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.