Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, domowe kotlety rybne w nieco zdrowszej wersji, bo upieczone w piekarniku. Ze świeżym lubczykiem.

Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem
Filety z miruny mielimy w maszynce. Lubczyk drobno siekamy i dodajemy do ryby.

Dodajemy również bułkę tartą, jajko, sól oraz pieprz cytrynowy i dokładnie mieszamy.

Z masy rybnej formujemy 6 kotletów i układamy je na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Smarujemy je olejem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem
Filety z miruny mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem
Lubczyk drobno siekamy i dodajemy do ryby.
Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem
Dodajemy również bułkę tartą, jajko, sól oraz pieprz cytrynowy i dokładnie mieszamy.
Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem
Z masy rybnej formujemy 6 kotletów i układamy je na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia.