malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Sałatka rybno-kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatki zawsze robiłam z dodatkiem mięsa, postanowiłam zamienić je na rybę, rodzina nawet nie poznała różnicy smakowała im nawet bardziej.

Sałatka rybno-kapuściana

Składniki:

Sałatka rybno-kapuściana

 

  • 1/2 kg filetów rybnych (dorsz, morszczuk),
  • 1/3 średniej kapusty pekińskiej,
  • 1 cebula czerwona,
  • 2 papryki czerwone,
  • 4 ogórki kiszone,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 ząbek czosnku,
  • szklanka mąki pszennej tortowej.

Sposób przygotowania:

Sałatka rybno-kapuściana
Ryby kroimy na małe kostki oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na złoto. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, papryki w paski, ogórki w kostkę, mieszamy składniki z majonezem, jogurtem, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek, mieszamy, wkładamy do lodówki na kilka godzin aby smaki sobą przeszły.

Tagi:

filety rybne