karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Sałatka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka rybna na specjalne okazje. Przyozdobiona wygląda i smakuje naprawdę świetnie!

Sałatka rybna

Składniki:

Sałatka rybna

 

  • 2-3 filety (panga, sola, inne)
  • przyprawa do ryb
  • kostka bulionowa
  • puszka słodkiej kukurydzy
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól, pieprz,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Sałatka rybna
Rybę umyć i pokroić na średnie kawałki. Ugotować w bulionie (z dodatkiem przyprawy do ryb). Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w talarki, posolić i usmażyć pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 min). Ugotowaną rybę połączyć z obraną i poszatkowaną cebulą. Dodać kukurydzę, posiekany szczypiorek. Gdy ziemniaki będa gotowe, ostudzić je i połączyć z resztą. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą słodkiej papryki. Wszystkie składniki polać odrobiną oliwy z oliwek. Delikatnie wymieszać.