Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sałatka rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna sałatka rybna. Rybę gotujemy przez ok 30 min. Po tym czasie rybę oczyszczamy z ości i kroimy na małe kawałki.

Sałatka rybna

Składniki:

Sałatka rybna

 

  • 40 dag ryby morskiej
  • 1 solony śledź
  • 1 kiszony ogórek
  • średnia cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jabłko
  • 2 ugotowane w łupinach ziemniaki
  • 2 łyżki musztardy
  • 5 łyżek oliwy lub oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka rybna
Rybę gotujemy przez ok 30 min. Po tym czasie rybę oczyszczamy z ości i kroimy na małe kawałki. Pozostałe składniki kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą, mieszamy z oliwą, octem i musztardą. Przed podaniem chłodzimy sałatkę przez kilka godzin w lodówce. Smacznego.