Sposób przygotowania:
Sałatka rybna z marynowaną papryką
Gotujemy jajka na twardo. kukurydzę oraz groszek wsadzamy do sitka i osączamy z zlewy. ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy średniej grubości plastry. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Rybę solimy z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju słonecznikowym. Musimy uważać by podczas smażenia ryba się nie rozpadła. Gdy ryba ostygnie kroimy na kawałki. Łączymy w szklance oliwę z oliwek z octem winnym i dodajemy kroplę tabasco. Do smaku dodajemy sól i biały pieprz. Mieszamy kukurydzę z groszkiem i papryką dolewamy sos i ponownie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie przekładamy sałatkę do salaterki a na wierzchu układamy kawałki usmażonej ryby i obkładamy je plasterkami jajka. Sałatkę posypujemy odrobiną pieprzu i dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.