grzymalka

grzymalka

Kucharz
[Przepisów: 14]

Sałatka ryżowa - warstwowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i zdrowa sałatka, w wersji lżejszej użyjmy majonezu light.

Sałatka ryżowa - warstwowa

Składniki:

Sałatka ryżowa - warstwowa

 

  • 2 saszetki ryżu (po 100g)
  • 1 puszka kukurydzy (220g)
  • 2 sztuki pora
  • 8 jajek
  • 5-6 ogórków kiszonych lub konserwowych
  • majonez
  • ketchup
  • matka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa - warstwowa
Ryż ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, pora, ugotowane na twardo jajka i ogórki pokroić w kostkę. Składniki układać warstwami (najlepiej w przezroczystym naczyniu) w następującej kolejności:
ryż
por
majonez
ryż
ogórki
ketchup
kukurydza
ryż
jajka - posolona i popieprzone
majonez
natka pietruszki