paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Ryżowa sałatka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolorowa sałatka na talerzu każdemu poprawi humor i rozkręci każdą imprezę. Daj się zaskoczyć! Nadaje się też na rodzinną kolację.

Ryżowa sałatka konserwowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryżowa sałatka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa sałatka konserwowa
Ugotować ryż w osolonej wodzie - uważać, aby nie rozgotować go, bo będzie zbyt kleisty. Zostawić do ostygnięcia.

Pokroić ogórki i paprykę konserwową (czerwoną i żółtą) w kosteczkę. Dodać pieczarki konserwowe, również pokrojone. Odcedzić kukurydzę i dodać do reszty. Pomieszać z ryżem.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można udekorować listkami świeżej pietruszki.
Ryżowa sałatka konserwowa
Pieczarki i czerwoną paprykę pokroić w kostkę.
Ryżowa sałatka konserwowa
podobnie robimy z papryką żółtą i ogórkami.
Ryżowa sałatka konserwowa
Wszystkie składniki wsypujemy do wystudzonego ryżu
Ryżowa sałatka konserwowa
wszystko dokłądnie mieszamy. Sałątka już gotowa!

Tagi:

sałatka