Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z parówkami
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem wegety. Wystudzić.
Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę.
Papryki oraz cebulę też pokroić w kostkę. Wymieszać z wystudzonym ryżem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Majonez połączyć z jogurtem, dodać posiekaną natkę pietruszki i bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatkę.
Wymieszać.
Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę.
Papryki oraz cebulę też pokroić w kostkę. Wymieszać z wystudzonym ryżem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Majonez połączyć z jogurtem, dodać posiekaną natkę pietruszki i bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatkę.
Wymieszać.