Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szczypiorek i cebula nadają sałatce wyrazistego smaku.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą
Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Tuńczyka drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Połowę dodać do sałatki. Dodać również majonez oraz przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wierzch sałatki posypać resztą szczypiorku.