WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sałatka ryżowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sycące i pożywne danie idealne na kolację. Połączenie zdrowego, brązowego ryżu oraz podsmażonych i świeżych warzyw.

Sałatka ryżowa z warzywami

Składniki:

Sałatka ryżowa z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z warzywami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu i studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną drobno cebulkę oraz startą na grubych oczkach lub cienko pokrojoną marchew. Solimy i smażymy aż będzie lekko miękka.

Razem z olejem dodajemy do ryżu. Dodajemy też pokrojoną drobno paprykę oraz selera naciowego i groszek cukrowy.

Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.