Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna, wegetariańska sałatka na bazie ryżu z dodatkiem kukurydzy, ananasa oraz selera konserwowego.

Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym

 

  • ryż 1 woreczek
  • seler konserwowy 1 słoik
  • kukurydza w puszce 1 puszka
  • ananas w puszce 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • majonez 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym
Woreczek z ryżem wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojonego w średniej wielkości kostkę ananasa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i seler konserwowy. Jajka kroimy w kostkę.

Mieszamy wszystkie składniki.

Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku i jeszcze raz mieszamy.
Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym
Dodajemy odsączoną kukuydzę oraz seler konserwowy
Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym
Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników
Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym
Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy