motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Sałatka ryżowo-ogórkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa i niedroga sałatka ryżowo-ogórkowa

Sałatka ryżowo-ogórkowa.

Składniki:

Sałatka ryżowo-ogórkowa.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo-ogórkowa.
Ryż ugotować na sypko. Jajka ugotować na twardo. Ugotowany ryż i jajka ostudzić. Ogórki umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć ogórki na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i odstawić na 10 minut. Z ogórków odcisnąć powstały sok. Koper umyć i osuszyć, drobno posiekać. Jajka obrać i pokroić w kosteczkę. Do miseczki dać ryż, dodać ogórka, jajka i koper. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i starannie wymieszać.