marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Salatka serowo-owocowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Owoce przebrać i opłukać na sitku pod kranem z bieżącą wodą, serki wypakować z pudełka,a pistacje wyłuskać.Wszystko wymieszać z jogurtem.

Salatka serowo-owocowa.

Składniki:

Salatka serowo-owocowa.

 

  • 40 dkg. owoców sezonowych lub leśnych(truskawki,jagody),
  • 1 butelka jogurtu greckiego,
  • 1 opakowanie serków"Patros",
  • sok z cytryny,
  • garstka łuskanych pistacji.

Sposób przygotowania:

Salatka serowo-owocowa.
Owoce przebrać i wsypać na sitko płucząc je w bieżącej wodzie.
Pistacje wyłuskać z łupinek,dodać serki w kostkach do salaterki,
dodać osączone owoce,soku z cytryny i jogurtu greckiego.Wymieszać wszystko i podawać na śniadanie lub dru-
-gie śniadanie.