agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

sałatka sezonowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatke robiła zawsze moja mama.Moim zdaniem najlepiej smakuje zimową porą.Smacznego.

sałatka sezonowa

Składniki:

sałatka sezonowa

 

  • soli,3 listki laurowe,kilka ziaren ziela angielskiego,1 szkl. oliwy z oliwek,1 szkl.octu

Sposób przygotowania:

sałatka sezonowa
Wszystkie warzywa dokładnie umyć.Marchew obrać zetrzec na tarce o dużych oczkach,kapuste poszatkować,pomidory,paprykę i cebulę pokroić w kostke,Jabłka i ogórki obrac,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa włożyć do dużego garnka,wlać oliwę,dodać cukier,sól i przyprawy.Od chwili zawrzenia gotować 20 min.pod koniec gotowania wlac ocet.Sałatkę wraz z płynem włożyć do czystych półlitrowych słoików i pasteryzować. 20-25 min.