Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie je osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Oprószam solą i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pieczarki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w ósemki. Szczypiorek drobno siekam.
2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam na talerz i delikatnie mieszam.
3. Majonez mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Całość posypuję szczypiorkiem.
2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam na talerz i delikatnie mieszam.
3. Majonez mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Całość posypuję szczypiorkiem.