Sposób przygotowania:
salatka śledziowa z orzechami
Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę obrać, drobno pokroić.
Marchew i cebulę udusić na male lub oleju. Orzechy posiekać. W salaterce
układać warstwowo:
-sledzie
-posiekane orzechy
-jajka
-marchew z cebula.
Sałatkę polać majonezem. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę obrać, drobno pokroić.
Marchew i cebulę udusić na male lub oleju. Orzechy posiekać. W salaterce
układać warstwowo:
-sledzie
-posiekane orzechy
-jajka
-marchew z cebula.
Sałatkę polać majonezem. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.