Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z warzywami korzeniowymi
Oczyszczonego buraka pieczemy w folii aluminiowej przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Następnie obieramy go i kroimy w kostkę. Kroimy również marchewkę i pietruszkę.
Ogórki kroimy w kostkę, pora w ćwierćplasterki.
Śledzie moczymy przez pół godziny w zimnej wodzie. Następnie wymieniamy wodę i znów moczymy 30 minut. Następnie kroimy je w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną soczewicę, majonez i jogurt naturalny.
Mieszamy i przyprawiamy pieprzem.
Ogórki kroimy w kostkę, pora w ćwierćplasterki.
Śledzie moczymy przez pół godziny w zimnej wodzie. Następnie wymieniamy wodę i znów moczymy 30 minut. Następnie kroimy je w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną soczewicę, majonez i jogurt naturalny.
Mieszamy i przyprawiamy pieprzem.