Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z porem
Pora dokładnie umyć, ja miałam dwa takiej średniej grubości kawałki o długości ok 15 cm. Pokroić w pół plasterki, lekko posolić i odstawić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku.
Również pokroić w kostkę. Ogórki kiszone dobrze osączyć i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku.
Również pokroić w kostkę. Ogórki kiszone dobrze osączyć i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.