Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z porem i marynowaną cebulką
1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Następnie kroję śledzie na mniejsze kawałki.
2. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Odcedzam.
3. Groszek, kukurydzę i cebulki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
4. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.
5. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
2. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Odcedzam.
3. Groszek, kukurydzę i cebulki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
4. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.
5. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.