SUPERPRZEPIS

Placuszki rybne z kaszą i sałatą

  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 57
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Placuszki rybne z kaszą i sałatą Więcej zdjęć (3)

Dzięki jaglance są bardzo sycące, a sałata nadaje im oprócz koloru także wilgoci. Ja swoje podałam z ponadczasową surówką z kapusty kiszonej, marchewki i tartego jabłuszka.

Składniki:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą

 

Sposób przygotowania:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą

ETAP 1:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą
rozdrobnioną rybę wymieszać z ugotowaną kaszą

Tilapię zmielić lub bardzo drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać jaglankę.

ETAP 2:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą
sałatę i koperek drobniutko posiekać i dodac do miski

Umytą i osuszoną sałatę poszatkować, koperek także. Dodać bułkę tartą do miski. Doprawić do smaku i wymieszać całość.

ETAP 3:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą
ubite na sztywno białko połączyć z resztą składników

Białko ubić na pianę i również dodać do miski.

ETAP 4:

Placuszki rybne z kaszą i sałatą
placuszki smażyć na rumiano z obu stron

Delikatnie wymieszać, aby nie zniszczyć struktury piany. Rozgrzaną patelnię delikatnie posmarować olejem.

Łyżką kłaść porcje masy i smażyć na rumiano z obu stron. Smacznego!


Tagi:

dietą danie ryba