pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Sałatka śledziowo-warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka ze śledziem i warzywami doskonała na różne okazje

Sałatka śledziowo-warzywna

Składniki:

Sałatka śledziowo-warzywna

 

  • 1 sztuka jabłka dużego,
  • 2 opakowania śledzi w oleju,
  • 5 sztuk jajek,
  • woda,
  • 5 sztuk ogórka kiszonego,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
  • 20 dag szynki,
  • 1 słoiczek majonezu,
  • do smaku sól i pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowo-warzywna
Śledzie wyjmujemy z opakowania i delikatnie płuczemy pod wodą. Osączamy. Kroimy w kostkę. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy z niego środek. Kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy w wodzie na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki osączamy i kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwowa i groszek konserwowy osączamy. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Zostawiamy na chwilkę, aby smaki połączyły się i serwujemy.