Sałatka słodko-kwaśna z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Właściwie sama kapusta pekińska, z odrobiną dodatków, okazuje się super sałatką.

Sałatka słodko-kwaśna z imbirem

Składniki:

Sałatka słodko-kwaśna z imbirem

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • sok z 1 limonki lub 1/2 cytryny
  • 1 łyżka syropu grejpfrutowego (ewentualnie coś innego słodkiego, np. płynny miód)
  • imbir do sushi różowy - 1 łyżka
  • 1-2 łyżki oleju ryżowego (lub innego bezzapachowego)
  • opcjonalnie - syrop z granatu (intensywnie kwaśny, trochę słodki)

Sposób przygotowania:

Sałatka słodko-kwaśna z imbirem