kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sałatka szparagowo-kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka szparagowo-kukurydziana, sałatka szparagowo-kukurydziana

Sałatka szparagowo-kukurydziana

Składniki:

Sałatka szparagowo-kukurydziana

 

Sposób przygotowania:

Sałatka szparagowo-kukurydziana
Oczyścić szparagi, blanszować 5 minut w osolonej wodzie, odsączyć. Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Również w kostkę pokroić paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych. Oczyścić dymki i pokroić w plasterki. Przygotowane składniki wymieszać z sosem. Przygotowanie sosu: utrzeć sos tabasco z pieprzem, oliwą, solą, sokiem z cytryny i musztardą.