eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka szwedzka Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna do zimowych obiadków.

Sałatka szwedzka Eli

Składniki:

Sałatka szwedzka Eli

 

  • 4 kg ogórków ze skórką
  • 4 duże cebule
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka szwedzka Eli
Poszatkowane w cienkie plastry ogórki i cebule w półkrążki włożyć do nie obitej miski,wsypać sól i cukier,wymieszać i zostawić na 4 godziny.Później dodać ocet i olej,wymieszać,wkładać do słoików i pasteryzować 10-15 minut w zależności od wielkości słoika.Smacznego!