Sposób przygotowania:
Sałatka tort
1 WARSTWA:
Warzywa konserwowe osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, a starannie umyty por (tylko białą część) w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na płaski talerz.
2 WARSTWA:
Seler oraz obrane jabłka bez gniazd nasiennych drobno posiekać, wymieszać z orzechami, majonezem, przyprawami i ułożyć na pierwszej warstwie.
3 WARSTWA:
Jaja pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych otworach, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na drugą warstwę. Wierzch tortu sałatkowego można udekorować ćwiartkami pomidora.
Warzywa konserwowe osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, a starannie umyty por (tylko białą część) w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na płaski talerz.
2 WARSTWA:
Seler oraz obrane jabłka bez gniazd nasiennych drobno posiekać, wymieszać z orzechami, majonezem, przyprawami i ułożyć na pierwszej warstwie.
3 WARSTWA:
Jaja pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych otworach, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na drugą warstwę. Wierzch tortu sałatkowego można udekorować ćwiartkami pomidora.