nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Sałatka w kolorach wiosny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatna i szybka, ładnie prezentująca się sałatka. Możemy podać ją zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Z pieczywem lub bez.

Sałatka w kolorach wiosny

Składniki:

Sałatka w kolorach wiosny

 

  • mały kawałek kapusty pekińskiej
  • 2 jajka
  • 2 pomidory gruszkowe
  • 10 cm kawałek ogórka
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 1 sos sałatkowy koperkowo--ziołowy

Sposób przygotowania:

Sałatka w kolorach wiosny
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. 2. Kapustę dość drobno kroimy i układamy na talerzu. Pomidory myjemy i kroimy na 4 (jajka także). Układamy na kapuście. Ogórek obieramy i kroimy w 5 cm paseczki. Dokładamy do sałatki. Majonez przekładamy do szprycy i dekorujemy nim każdy kawałek jajka. Całość posypujemy sosem koperkowo-ziołowym. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko sosy jajka