Sposób przygotowania:
Sałatka w pucharkach z tuńczykiem
Tuńczyka przekładamy z puszki na sitko i odcedzamy z płynu. Warzywa i szczypiorek myjemy. Jajka obieramy ze skorupek i oddzielamy białka od żółtek.
Przygotowujemy 2 pucharki. Pomidorki kroimy w cząstki i wkładamy na dna pucharków. Białka jaj ścieramy na tarce jarzynowej i układamy po równo na pomidorkach. Czerwona cebulkę drobno siekamy i układamy na białkach. Odsączonego tuńczyka dzielimy na pół i układamy na cebulce.
Rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej i układamy na tuńczyku. Żółtka również ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy po równo na starte rzodkiewki. Na żółtkach układamy po łyżeczce majonezu i delikatnie rozsmarowujemy. Szczypiorek kroimy drobno i posypujemy nim górę sałatki (gruba warstwa).
Smacznego
Ps. Ja nie dodawałam już przypraw ale można jeśli ktoś lubi.
Przygotowujemy 2 pucharki. Pomidorki kroimy w cząstki i wkładamy na dna pucharków. Białka jaj ścieramy na tarce jarzynowej i układamy po równo na pomidorkach. Czerwona cebulkę drobno siekamy i układamy na białkach. Odsączonego tuńczyka dzielimy na pół i układamy na cebulce.
Rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej i układamy na tuńczyku. Żółtka również ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy po równo na starte rzodkiewki. Na żółtkach układamy po łyżeczce majonezu i delikatnie rozsmarowujemy. Szczypiorek kroimy drobno i posypujemy nim górę sałatki (gruba warstwa).
Smacznego
Ps. Ja nie dodawałam już przypraw ale można jeśli ktoś lubi.
SylaUla
ilka222
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje