WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 456]

Zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem polane ketchupem jak z ulicznej budki. Bardzo proste i szybkie do zrobienia.

Zapiekanki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami

ETAP 1:

Bułki kajzerki przekroić na połówki jak do kanapek. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na większych oczkach. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach lub również na dużych.

Bułki posypać pieczarkami i wstawić do piekarnika na jedną z najwyższych półek. Ustawić temperaturę 200 stopni i grzanie tylko grzałki górnej.

Bułki zapiekać ok. 5 minut aż brzegi się lekko zrumienią. Następnie posypać bułki startym serem i wstawić ponownie do piekarnika na kilka minut aż ser się roztopi.

Po wyjęciu przełożyć zapiekanki na talerz i polać ketchupem. Podawać na gorąco.

Zapiekanki z pieczarkami
Zapiekanki upieczone i wyjęte z piekarnika na talerz
Zapiekanki z pieczarkami
Podpieczone bułki posypane startym żółtym serem
Zapiekanki z pieczarkami
Bułki posypane startymi na tarce pieczarkami
Zapiekanki z pieczarkami
Dwie bułki kajzerki przekrojone na połówki